Om oss

Svärdsjö Mekano etablerades 1955 och 20 år senare övertogs företaget av Lage Sjögren tillsammans med två kompanjoner. Firman drevs därefter vidare från år 1999 i egen regi av Lage Sjögren. Idag drivs och ägs företaget till 100% av Falu Mekaniska Verkstad AB. Firman är belägen i Bengtsheden strax utanför Svärdsjö i Dalarna.

Tillverkning vid Svärdsjö Mekano har skett på lego, men produktionen har varierat en del. Från början var tillverkningen bland annat lastpåbyggnader för skogsmaskiner och ett speciellt flak som skulle användas när man drog upp stubbar efter en skogsavverkning.


Idag tillverkar vi transportörer och utrustning för gods och pakethantering, postbehållartömmare, tombehållarvändare, etc. vilka ingår i Postens paket- sorteringsanläggningar i bland annat Sverige, Norge och Finland.

Större jobb som vi varit involverad i kan nämnas tillverkning och montering av transportsystemen hos b.l.a. Clas Ohlsons central lager i Insjön, Förlagssytem AB:s distributions lager i Falun samt transport systemet hos Gate Gourmet på Arlanda flygplats.

Vi har också tillverkat hanteringsutrustningar och reservdelar till Sandvik AB, Ovako Steel samt legoarbeten till Morgårdshammar AB.

På uppdrag av Postproduktion, BPLT har leveranser skett till exempelvis terminaler i Malmö, Hässleholm, Göteborg, Stockholm, Ånge, Sundsvall, Östersund och Umeå med flera. Vi har även utfört flyttning och ändringsarbeten av befintliga anläggningar.

I och med att vi är ett relativt litet företag är det viktigt för oss och våra kunder att vi kan hålla den service som efterfrågas, både vad gäller leveranstider och kvalitet. För att dessa arbeten ska kunna utföras med både tillverkning och montering krävs ett mycket stort kunnande bland de anställda, vilket vi stolt kan visa att vi har.

Kontakta oss


Bengtsheden 195
79023 Svärdsjö

mail@svardsjomekano.se
+46 (0)246-602 10

Fakturamail
​​​​​​​
inbox.lev.1190984@arkivplats.se